Omhoog Bestuur Lidmaatschap Activiteiten Da fare Foto's activiteiten Reisfoto's Lucca Links Recepten Reistips Actueel Progetto Colibretto Italiaans on line Zoekertjes







Startpagina
Omhoog






citta mercantile

 

Sint-Niklaas


toeristische stadsgids
Guida per i visitatori ricca di sorprese
 

Un guide du visiteur débordant d’informations
 

A visitors’ guide full of discoveries
 

Besucherführer voller Erlebnisse
 

Boeken zoeken
in Oost-Vlaamse
bibliotheken

 

Lekkere pizza's maken? Klik hier !

 

ook met "ijstips" :-)



Klik op de banner voor meer info.


Klik op de banner voor meer info.

klik op het logo voor meer info

Casa di Speranza is ontstaan uit passie voor het echte Italië.

 


Klik op het logo voor meer info

 

Week van de smaak:

Wil je de recepten van onze risotto-avond, klik hier

Wil je het menu en de recepten  van onze "slow food avond", klik hier

 

Le nostre ricette

Le ricette degli orti

Ricette alessandra cucinincasa                                 Nederlandse versie (met dank aan Achille Ziccardi)

Le ricette per gli amici (Fabiano Cattani)
 

BISCOTTI NADIA
 
-15O GR WITTE KRISTALSUIKER
-2OO GR GEZOUTEN HOEVVEBOTER
-35O GR ZELFRIJZENDE BLOEM
-2 EIEREN
-2 ZAKJES VANILLESUIKER
-CORNFLAKES, eventueel geroosterde amandelschilfers 
Suiker, vanillesuiker en eieren opkloppen tot witte satijn 
Boter op kamertemperatuur toevoegen 
Bloem zeven en toevoegen 
Goed mengen met houten of plastic lepel 
Bolletjes vormen, ongeveer een grote knikker en door cornflakes rollen 
Suggestie : eventueel kan je ook enkele druppels amandelextract toevoegen
                 je kan ook enkele eetlepels geroosterde pijnappelpitten of rozijntjes toevoegen aan het deeg
 
Op bakplaat in een voorverwarmde oven (150°) bakken gedurende 15 minuten
 
SMAKELIJK ! 
P.S. je kan deze koekjes dompelen in een glaasje VIN SANTO  en genieten maar

 

La Grolla =  gewoon een receptje van een winterse sterke drank, uit de streek van Varese. Het is ook bekend in Frankrijk als "la grolle". Het wordt traditioneel geserveerd in een houten drinkschaal en is van het type glühwein, maar een stuk lekkerder door de koffie en de grappa

½ caffè
½ grappa
scorza di limone
scorza d’arancia
½ bastoncino di cannella
1 foglia d’alloro
3 ginepro
1 chiodo di garofano
zucchero di canna

 

Cedrina = citroen/limoenlikeur

Voor de bereiding heb je nodig :
 
- ongeveer 50 blaadjes (geen bloempjes) van de plant citroenmelisse
- 1/2 lit. zuivere alcohol (voor het maken van likeuren, 94 à 96°)
- schil van groene limoen
- 300 gr. kristalsuiker
- 300 gr. zuiver water
 
Blaadjes en limoenschil in alcohol laten trekken gedurende ongeveer 8 dagen.
Siroop maken met water en de suiker. Om de siroop te maken moet je de suiker in het water oplossen en laten opkoken en indikken.
Nadien het alcoholmengsel filteren, mengen met de afgekoelde siroop en liefst in een "donker" recipiënt bewaren